Reakcija policije
0

MUP KS traga za licima koja su pisala fašističke natpise

SRNA
U toku je potraga za licima koja su danas nacrtala kukasti krst i ispisala uvredljive sadržaje u sarajevskom tramvaju koji je saobraćao na relaciji Ilidža - Baščaršija, potvrdio je Srni portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

"Naši službenici su obavili razgovor u preduzeću GRAS i došli do saznanja da je u ovom tramvaju, negdje na području oko Marijin Dvora, neko od putnika primijetio natpise neprimjerenog sadržaja, nakon čega je tramvaj povučen iz saobraćaja i očišćen", rekao je Nefić.

On je potvrdio da su iz tramvaja broj 811 uklonjeni jedan nacrtani kukasti krst i sitno pisani sadržaj neprimjerenog karaktera.

"Naši službenici su na terenu i nakon obavljenih razgovora biće provedene određene istražne radnje na pronalasku izvršilaca", rekao je Mefić.

Ovaj incident se dogodio danas u 11.30 časova.

Podsjećamo da je naš portal danas objavio da su u jednom od sarajevskih tramvaja iscrtani kukasti krstovi i ispisane fašističke parole kao što je "Nož, kuka, Banjaluka", "Nož - kolac - Jasenovac" i "Ubij čifuta, Sieg Heil".

Nacionalističke i fašističke parole pojavile su se u tramvaju koji je Holandija nedavno donirala sarajevskom preduzeću GRAS.