Crna hronika
36

MUP KS proveo akciju "Jazavac": Pronađeno 58.000 KM, droga, oružje i krivotvoreni dokumenti

Piše: M. N.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga MUP-a KS proveli su u ponedjeljak navečer akciju kodnog naziva "Jazavac" u okviru koje je uhapšena jedna osoba te je izvršen pretres dva stana.

Kako je rekao glasnogovornik MUP-a KS, uhapšen je R. S. (1977.) koji je rođen u Sarajevu, a živi u Istočnom Sarajevu.

"Izvršili smo pretres stana u ulici Kurta Schorka, općina Ilidža, i stana koji privremeno koristi u ulici Adema Buće, općina Novi Grad. Postojale su osnove sumnje da se bavi proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga. Pronađeno je blizu 58.000 KM u markama, eurima i dolarima, blizu 300 grama materije koja asocira na opojnu drogu heroin, 40 grama materija koja asocira na opojnu drogu kokain, jedan pištolj 9 mm, 27 metaka, dvije ručne bombe, pribor za prepakivanje, jedna digitalna vaga i dokumenti izdati na tuđe ime", rekao je Nefić.

Vrijednost zaplijenjene droge u uličnoj prodaji iznosi blizu 25.000 KM. Novac koji je pronađen je najvjerovatnije zarađen od prodaje opojnih droga.

Zbog postojanja sumnje da je počinio krivična djela neovlaštene proizvodnje i prodaje opojnih droga, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i krivotvorenja isprava, R. S. je priveden i zadržan u prostorijama MUP-a KS gdje se provodi kriminalistička obrada, nakon čega će biti predat Tužilaštvu KS.

"Naši policijski službenici nastavljaju dokumentovanje kriminalnih aktivnosti ove osobe i na presijecanju lanca dobavljača i prodaje opojne droge na području KS", rekao je Nefić.