Nakon objave snimaka
0

MUP KS pokrenuo istragu o zlostavljanju psa u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Brojne Sarajlije jučer su bile u šoku nakon što je naš portal objavio uznemirujući snimak zlostavljanja psa. Desetine ljudi su materijal proslijedile policiji tražeći da se odgovorni kazne. Zasad nam je, ipak, potvrđeno tek da je policija pokrenula aktivnosti kako bi identificirala odgovorne.

"Kantonalni tužilac je naredio da se s interneta skine snimak zlostavljanja psa u Sarajevu te da policija pokrene istragu kako bi identificirala odgovorne za ovaj gnusni čin", potvrdio nam je glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Rekao je da nam u ovom trenutku ne može dati više informacija o slučaju. Kako gdin Nefić nije imao više informacija, pokušali smo nešto više saznati u Kantonalnom tužilaštvu.

No, dva tužioca koji su jučer bili dežurni u Kantonu nisu još uvijek bili upoznati s ovim slučajem, odnosno niko im taj slučaj nije bio prijavio, prenijela nam je glasnogovornica Tužilaštva Jasmina Iftić.

Ipak, i iz policije i iz Tužilaštva su najavili da će tokom dana imati više detalja u vezi s ovom istragom.

Kako nam je potvrđeno u Tužilaštvu, za zlostavljanje životinja zakon je predvidio novčanu ili kaznu do šest mjeseci zatvora, a ukoliko je djelo počinjeno radi opklade ili sticanja imovinske koristi, odnosno ako je došlo do uginuća većeg broja životinja, predviđene su novčana ili kazna zatvora do godinu dana.