Crna hronika
0

MUP KS pojačao mjere sigurnosti radi sprečavanja nezakonitih radnji tokom SFF-a

FENA
Pionirska dolina (Foto: Klix.ba)
Pionirska dolina (Foto: Klix.ba)
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) planiraju, organizuju i realizuju pojačane mjere i radnje radi sprečavanja svih pojavnih oblika nezakonitih radnji iz oblasti javnog reda i mira, kriminaliteta i sigurnosti saobraćaja da bi ovogodišnji Sarajevo film festival (SFF) , od 14. do 22. augusta, protekao u što sigurnijem ambijentu.

To je danas za Fenu potvrdio glasnogovornik MUPKS-a Irfan Nefić navodeći da je MUPKS-a s organizatorima SFF-a održao niz sastanaka, na kojima su dogovorene pojedinačne i zajedničke aktivnosti da bi se osigurala sigurnost svih posjetilaca.

  • Za lokacije na kojima će se odvijati program SFF-a sačinili smo operativne planove. Imat ćemo pojačan broj policijskih službenika i u uniformi i u civilu sve da bismo ambijent stvorili sigurnijim za naše građane i goste, koji će posjetiti ovaj festival - rekao je Nefić.

Dodao je da će Ministarstvo saobraćaja KS-a napraviti određena rješenja, koja organizator bude tražio u vezi s promjenom režima saobraćaja.

Nefić je apelovao da građani i turisti poštuju javni red i mir tokom Sarajevo film festivala, koji glavni grad BiH predstavlja u najboljem svjetlu.

  • Ukoliko budu imali problema molimo da se jave policijskom službeniku ili najbližoj policijskoj stanici - poručio je Nefić.

Posljednje pripreme za SFF realiziraju se po planu na svim festivalskim lokacijama.