Crna hronika
0

MUP KS: Dvije osobe lišene slobode zbog prenošenja droge radi preprodaje

FENA
Službenici policije Odjeljenja za narkomaniju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dostavili su u četvrtak 24. maja Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, službeni izvještaj protiv H.Dž., rođenog 1985. i J.J. , rođenog 1981. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo prenošenje droge radi dalje preprodaje.

Postoje osnovi sumnje da je H.Dž., u proteklom periodu ostvario kontakt sa do sada neidentifikovanim osobama od kojih je kupovao neutvrđene količine droge speed, koju je neovlašteno držao i zajedno sa J.J. prenosio radi dalje preprodaje konzumentima droge.

Izvršenim ličnim pretresima i pretresima stanova koji H.Dž. i J.J. koriste, službenici policije su kod H.Dž. pronašli i oduzeli oko 150 grama droge speed i dva paketića sa materijom koja asocira na drogu speed, dok su kod J.J. pronašli i oduzeli jednu ručno spravljenu cigaretu sa materijom koja asocira na drogu marihuanu i novac koji potiče od preprodaje droge. H.Dž.. i J.J., su lišeni slobode i jučer predati tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.