Crna hronika
0

MUP Kantona Sarajevo: Požar u stanu P.M.

FENA
U utorak, u 07.25 sati, obaviještena je III PU da je u ulici Gradačačka, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do požara u stanu vlasništvo P.M. iz Sarajeva. Požar je lokaliziran od pripadnika PVB Kantona Sarajevo.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je nastupila materijalna šteta u navedenom stanu kao i u još dva stana na navedenoj adresi. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a. Izvršenim uviđajem je konstatirano da je do požara došlo usljed tehničke neispravnosti električnih instalacija i ventilatora. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog događaja.

UHAPŠEN ZBOG POSJEDOVANJA OPOJNIH DROGA

Jučer oko 21.55 sati u ulici Patriotske lige, općina Centar Sarajevo, službenici policije I PU lišili su slobode H.B., rođen 1972. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz članu 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Prilikom pregleda kod njega je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv H.B. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

U PROTEKLA 24 SATA DOGODILO SE 26 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 26 saobraćajnih nezgoda, od toga 25 sa materijalnom štetom i jedna sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže povrijeđena.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno pet vozača, dvije osobe zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ipita i dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.