Crna hronika
6

Mostar: Vandali im otuđuju automobile, buše gume i kradu bicikle

Piše: A. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ulica Franje Miličevića u Mostaru koja je nekad nosila ime Petra Drapšina ili među Mostarcima poznati Dum posljednjih dana našla se na meti vandala.

Jučerašnji dan loše je počeo za neke od stanovnika ovog mostarskog kvarta. Njihovi automobili u dvorištu zgrada osvanuli su sa probušenim gumama. Prethodno je jedan automobil otuđen, dok su nepoznati počinioci pokušali obiti dva vozila

I podrumi zgrada su se također našli na meti provalnika. Otuđeni su bicikli i ostale dragocjene stvari. Provale i vandalski činovi su se ponavljali u nekoliko navrata, ali mostarskla policija nije uspjela otkriti ko su izvršioci.

"Policija se pojavi, naprave uredno zapisnik, malo sa nama porazgovaraju, utješe nas i odu. A mi evo već ne možemo i ne smijemo zaspati. Ovo je divlji zapad. Ovome se jednom i zauvijek treba stati u kraj. Apelujem na policiju i na pravosudne organe da se ovaj slučaj konačno riješi. U protivnom ćemo mi sami morati poduzeti neke stvari,“ kazao nam je jedan od stanara koji nije želio da mu se ime iznosi u javnosti.