Bio naoružan automatom i bombom
0

Mostar: Uhapšen Zdenko Buhovac koji je ranio svoju braću

Piše: N. Jamaković
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Policajci iz Čitluka su u ranim jutarnjim satima srijede uhapsili Zdenka Buhovca koji je u utorak popodne pucao iz automatske puške i ranio dvojicu braće u mostarskom naselju Jasenica.

Kako nam je potvrdio Srećko Bošnjak, glasnogovornik MUP-a HNK, Buhovac je u momentu hapšenja, u mostarskom naselju Slipčići, kod sebe imao automatsku pušku i skoro dva okvira municije te ručnu bombu. Policija je, međutim, munjevito djelovala te Buhovac nije uspio reagovati.

"Policajci su ga zatekli pothlađenog i mokrog te je prvo prebačen u Dom zdravlja kako bi mu bila ukazana pomoć. Bit će saslušan u toku dana.", rekao je Bošnjak.

Buhovac je pucao na svoju braću nakon žučne rasprave zbog koje su na mjesto događaja izašli i policajci.

"Patrola policije bila je izašla na intervenciju zbog svađe braće, a onda je Buhovac zapucao iz automatske puške i na braću i u pravcu policije te pobjegao s mjesta događaja.", kaže naš sagovornik.

Jedan od braće Buhovac zadobio je veoma teške povrede (prostrelne rane u predjelu stomaka) i životno je ugrožen, dok je drugi brat zadobio prostrelnu ranu natkoljenice i u stabilnom je stanju. Inače, sva trojica braće žive u jednoj kući u naselju Jasenica, a odnosi među njima trajno su poremećeni i netrpeljivost je postojala mnogo prije jučerašnje tragedije.