Crna hronika
0

Mostar: Ubijen Emir Hadžić

FENA
U mjestu Buna južno od Mostara jutros je u parkiranom automobilu pronađeno beživotno tijelo muškarca tridesetih godina.

MUP Hercegovačko-neretvanske županije još ne želi izlaziti u javnost sa službenim informacijama. Rečeno je FENA-i tek da su policijske ekipe na terenu i da je uviđaj u toku.

Neslužbeno se doznaje da je vatrenim oružjem ubijen Emir Hadžić, čije se ime dovodilo u vezi s organiziranim kriminalom.

Hadžić je zajedno sa Sanjom Vuletom i Oliverom Jakeševićem, 2004. godine bio optužen za ubojstvo Blaška Knezovića, šurjaka vlasnika lanca kladionica Dinka Slezaka. Na prvom suđenju pred Županijskim sudom u Mostaru optužena je trojka proglašena krivim, te osuđena na višegodišnje zatvorske kazne.

No, Vrhovni sud Federacije BiH spomenutu je presudu poništio te slučaj vratio na početak. U ponovljenom suđenju Hadžić, Vuleta i Jakešević oslobođeni su zbog nedostatka dokaza.

Vrhovni sud FBiH ponovno je poništio suđenje, a u trećem procesu Vuleta je osuđena na deset godina zatvora, dok su Hadžić i Jakešević oslobođeni.

Dvije godine kasnije MUP Sarajevskog kantona raspisao je potjernicu za Hadžićem zbog osnovane sumnje da je povezan s krađom i preprodajom automobila. Pripadnici Policijske postaje Mostar-Jug zatekli su Emira Hadžića u njegovoj kući na Buni, no on im je uspio pobjeći.