Crna hronika
8

Mobilizacija u Gacku: Intenzivirana potraga za nestalim Slobodanom Žarkovićem

Piše: Ž. M.
Potraga u Gacku (Foto: Željko Miličević/Klix.ba) (Foto: Z. M./Klix.ba)
Potraga u Gacku (Foto: Željko Miličević/Klix.ba) (Foto: Z. M./Klix.ba)
Nakon što je beživotno tijelo Miloja Miletića, radnika Rudnika Gacko, pronađeno jutros u rijeci Gračanici, intenzivirana je potraga za drugim radnikom Slobodanom Žarkovićem, javio je reporter portala Klix.ba.

U današnjoj potrazi učestvuju Interventna spasilačka služba Mostar, Vatrogasci Gacka, Ronilački klub Mostar, ronioci iz Foče, specijalci MUP-a RS, te veliki broj rudara iz Gacka koji su došli da pomognu u potrazi za njihovim kolegom.

Kako javlja naš dopisnik sa mjesta događaja, na terenu je u pokretu čak 30 vozila.

Podsjećamo, minibus koji je jučer ujutro prevozio šestoricu radnika Rudnika na posao, tokom prelaska preko nabujale rijeke Gračanice zahvatila je bujica. Četvorica radnika su se spasila iskočivši iz vozila u rijeku, dok su Miletić i Žarković nestali. Miletićevo tijelo je pronađeno jutros u rijeci, a spasioci na terenu se nadaju da će ubrzo pronaći i Žarkovića.

Protiv vozača minibusa Jugoprevoza Gacko Borislava Ivaniševića (56) bit će podnesena prijava zbog izazivanja opšte opasnosti, jer je prevezao minibus preko nedozvoljenog prelaza, umjesto mostom koji se nalazi u blizini.