Crna hronika
0

Mladići krali slivnike sa šahtova u Banjoj Luci

Piše: D. T.
Banjalučka policija je uhapsila Zorana Beraka (22) i Nemanju Kršića (19) iz Banje Luke zbog sumnje da su u posljednjih nekoliko dana ukrali više poklopaca sa šahtova i kanalizacionih slivnika.
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Mladići su uhapšeni u banjalučkom naselju Veseli Brijeg, a nakon saslušanja i kriminalističke obrade obojica su pušteni da se brane sa slobode, potvrđeno je portalu Sarajevo-x.com.

"Tereti ih se da su na području naselja Obilićevo u Banjoj Luci izvršili više krađa na štetu Gradske uprave. Odnosili su kanalizacione slivnike za odvod", pojasnili su u Centru javne bezbjednosti Banja Luka.

Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Iz Administrativne službe grada, jučer je saopšteno da je u posljednje vrijeme učestala krađa poklopaca sa šahtova i zaštitnih rešetki sa slivnika.

"Komunalni policajci su tokom redovnih kontrola samo u srijedu uočili da u četiri ulice nedostaje 14 rešetki", naveli su u gradskoj Upravi.

Prema podacima Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Administrativne službe grada Banja Luka, u toku prošle godine su zamijenjene 263 rešetke na uličnim slivnicima, za šta je izdvojeno oko 88.000 KM.

Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Također, utrošeno je i 16.270 maraka za zamjenu 54 oštećena ili nestala poklopca sa kanalizacionih šahtova na asfaltnim i zelenim površinama.

"Podatak da se oko 80 posto navedenih zamjena odnosi na ukradenu opremu, dovoljno govori o ozbiljnosti problema. Posebno zabrinjava što se na ovaj način dovodi u pitanje sigurnost građana prilikom kretanja saobraćajnicama i drugim javnim površinama", naveli su u Administrativnoj službi Banje Luke.