Nakon pronalaska leša
0

Mladić sa Grbavice još neidentificiran

Piše: A. Kovač
Foto: Fotoservis.info
Foto: Fotoservis.info
U sarajevskom naselju Grbavica u ulici Kemala Kapetanovića i to u ruševinama nekadašnje firme "Strojorad", jutros u 8.15 sati, pronađen je leš muške osobe.

"MUP KS o ovom slučaju obavješten je od građana, te je upućena patrola na lice mjesta kako bi se provjerilo da li je dojava tačna. Dolaskom na lice mjesta policija je zatekla beživotno tijelo muškarca između 25 i 30 godina koji kod sebe nije imao bilo kakve dokumente“, kazao je u izjavi za Sarajevo-x.com Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, dodavši da policija poduzima sve mjere kako bi identifikovala preminulog.

Jasmina Iftić, portparol sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, u izjavi za Sarajevo-x.com kazala je da je Tužilaštvo obavješteno o ovom slučaju ali s obzirom da na tijelu nisu uočeni tragovi nasilja, dežurna tužiteljica nije izlazila na lice mjesta, nego je ovlastila pripadnike MUP-a KS da obave uviđaj.

Tijelo preminulog je, po naredbi dežurne tužiteljica, prevezeno na prosekturu Bare kako bi se obavila obdukcija i utvrdio tačan uzrok smrti.

Iako se na licu mjesta jučer moglu čuti, da se u devastiranom objektu "Strojorada" često okupljaju narkomani, te da je najvjerovatnije riječ o predoziranju, iz MUP-a KS, niti iz Tužilaštva, ovakve informacije nisu htjeli komentarisati dok obdukcija ne pokaže tačan uzrok smrti.