Crna hronika
30

Mladić povrijeđen u nesreći kod Srebrenika preminuo u UKC Tuzla

Piše: A. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Devetnaestogodišnji E.H. preminuo je od posljedica povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se noćas oko dva sata dogodila na dijelu magistralnog puta M-18 u naselju Previle, općina Srebrenik, potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica Univerzitetsko-kliničkog centra (UKC) u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović.

U ovoj nesreći su učestvovali 20-godišnji B.S. koji je upravljao automobilom Golf II i 41-godišnja E.H. koja se nalazila za upravljačem automobila Passat.

Tom prilikom suvozač iz vozila Golf II 19-godišnji E.H. je zadobio teške tjelesne povrede koje su konstatovali ljekari Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli te je nedugo nakon nesreće podlegao u UKC-u u Tuzli.

"B.S. je hospitaliziran u Jedinici intenzivnog liječenja Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju, ima povrede u predjelu abdomena. Trenutno je svjestan, komunikativan i u stabilnom je stanju", istakla je Aščerić-Mujedinović za Klix.ba.

Kod saputnica iz Golfa II 18-godišnje A.S. i 16-godišnjakinje ljekari se nisu izjasnili o stepenu zadobijenih povreda.

E.H. i njena tri saputnika također su se obratili ljekarima u UKC-u u Tuzli, ali za sada nije poznat stepen povreda koje su zadobili.

Uviđaj su na mjestu nesreće obavili policijski službenici Policijske stanice Srebrenik.