Crna hronika
0

Mladić poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Busovače

FENA
Jučer oko 17 sati u naselju Polje u općini Busovača dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, a dvije su ozlijeđene.

Do nesreće je došlo kad je Dejan R. (1988) iz Busovače upravljajući vozilom "volvo" (833-K-567) sletio s ceste i poginuo, a njegova dva suputnika ozlijeđena, i to Aleksandar R. teže, a Suzana V. lakše, stoji u priopćenju iz MUP-a Srednjobosanskoga kantona.

Policijskoj stanici Gornji Vakuf prijavljeno je 14. jula da je provaljeno u kuću Stipe K. u naselju Paloč i da je ukaradeno električnog kabela i bakrenih cijevi za centralno grijanje u vrijednosti od oko 1 000 maraka.

Jučer oko 15 sati u Ulici Zenička cesta u Kiseljaku dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena. Do nesreće je došlo kada su se sudarili vozilo "grand cheroki" (ZG 3267 CD) kojim je upravljao Željko R. iz Zagreba i "passat" (001-T-254) kojim je upravljao Elvir H. iz Konjica. U ovoj nesreći teže ozljede zadobio je vozač "passat" Elvir H.

Proteklog vikenda, na području Srednjobosanskoga kantona prijavljeno je 20 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, a dogodilo se i 28 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba poginula, a šest ih je teže i lakše ozlijeđeno, stoji u saopštenju iz srednjobosanskoga MUP-a.