Udario u drvo
0

Mladić iz Bačke Palanke poginuo na Jahorini

SRNA/FENA
Jahorina (Foto: SRNA)
Jahorina (Foto: SRNA)
Dvadesetčetvorogodišnji S.K. iz Bačke Palanke poginuo je noćas na Jahorini, rekla je za Srnu portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Ona je rekla da su se noćas, oko 2 sata, trojica mladića na strunjačama klizala na stazi šestosjeda i ski-lifta na skijalištu Poljice i tom prilikom je nastradali udario u drvo i poginuo.

U Gorskoj službi spašavanja rekli su za Radio RS-a da su trojica mladića skinula zaštitnu strunjaču s jednog od stubova žičare i pokušali da se spuste niz strmu zaleđenu stazu.

Pri velikoj brzini dvojica mladića spali su sa strunjače, dok je treći nastradali mladić, nakon trideset metara leta, skrenuvši dalje sa staze, udario u drvo.

Pripadnici Gorske službe spašavanja na Jahorini odmah po dojavi izašli su na mjesto događaja i dvojicu mladića, koji su s manjim povredama i ogrebotinama, ostali na stazi, prebacili do prve zdravstvene ustanove.

Tešić je dodala da će nakon uviđaja biti poznato više detalja, a zbog vjetra koji puše 30 kilometara na sat, nijedna žičara ne radi.

Inače, ovo je druga nesreća sa smrtnim posljedicama na Jahorini u posljednjih 20 dana. Djevojka iz Banje Luke nastradala je 31. januara, nakon što se pokrenula snježna lavina, kada se grupa mladih skijala na dijelu staze za ženski spust koji je van funkcije.