Crna hronika
86

Mirzad Brkić pod istragom Tužilaštva KS zbog saobraćajne nesreće na Grbavici

Piše: N. J.
Mjesto nesreće u naselju Grbavica (Foto: Klix.ba)
Mjesto nesreće u naselju Grbavica (Foto: Klix.ba)
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu naredilo je provođenje istrage protiv Mirzada Brkića (1985) koji je 14. januara u sarajevskom naselju Grbavica automobilom Nissan udario tri pješakinje, Đ. M. (1955), Ž. A. (1960) i K. I. (1962), sve tri iz Sarajeva.

Đ. M. i Ž. A. su, prema policijskom saopćenju nakon nesreće, zadobile teške povrede, dok je K. I. prošla sa lakšim povredama, a kod Brkića je utvrđeno prisustvo psihoaktivne supstance amfetamin. On je bio uhapšen, ali je nedugo potom pušten na slobodu.

"Tužilaštvo Kantona Sarajevo je ovaj predmet dobilo od MUP-a KS 13. februara, nakon čega je donesena naredba o provođenju istrage. M. B. je osumnjičen da je u stanju omamljenosti počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa", pojasnio je Hamzić, dodajući kako je još rano govoriti o eventualnom podizanju optužnice.

Brkić je 14. januara na trolejbuskom stajalištu na Grbavici udario tri pješakinje, nakon čega je vozilom Nissan udario u metalni stub ulične rasvjete. On je sin pjevačice Hanke Paldum.