Crna hronika
9

Mirzad Brkić ni četvrti put nije došao na Sud, naloženo raspisivanje potjernice

Piše: E. F.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Mirzad Brkić, sin Hanke Paldum, ni danas se nije pojavio na ročištu na Općinskom sudu Sarajevo, a na kojem se trebao izjasniti o krivnji za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa. Podsjećamo, Brkića se tereti za izazivanje saobraćajne nesreće koja se dogodila u sarajevskom naselju Grbavica 14. januara kada su povrijeđene tri osobe.

U pomenutoj nesreći Brkić je automobilom udario tri pješakinje, a navodno je vozilom upravljao pod utjecajem narkotika.

Današnje ročište bilo je zakazano po četvrti put i to na insistiranje braniteljice optuženog, koja je uprkos jučerašnjem nepojavljivanju Brkića na trećem zakazanom ročištu zatražila od suda da mu se pruži još jedna šansa.

Kako saznaje Klix.ba, sutkinja Galiba Katica je izašla ususret braniteljici te je ponovno zakazala ročište za danas u 9:00 sati. No, Brkić se nije pojavio.

Općinski sud u Sarajevu je potom donio rješenje da mu se odredi mjera pritvora u trajanju od 30 dana i raspiše potjernica.

Inače, problematika u vezi sa Brkićem ponovo je aktuelizirana nakon što je prije desetak dana uhapšen u Sarajevu, pošto je kod njega pronađeno oružje i heroin.

Klix.ba je ovim povodom kontaktirao i popularnu pjevačicu Hanku Paldum, ali ona nije željela razgovarati o tome gdje se njen sin nalazi i zašto se nije odazvao sudskim pozivima.

"Nemam šta da kažem", kazala nam je Paldum.