Sudska policija bezuspješno traga
0

Mirso Švicarac s hrvatskom putovnicom napustio BiH

Piše: D. Brkić
Mirso Švicarac (Foto: Tip.ba)
Mirso Švicarac (Foto: Tip.ba)
Drugi dan Sudska policija Tuzlanskog kantona bezuspješno traga za Mersedom Hadžićem (36), zvanim Mirso Švicarac, koji se u srijedu do ponoći trebao javiti u Privrednu jedinicu Kozlovac KPZ-a Tuzla na izdržavanje dvoipogodišnje kazne zatvora zbog pokušaja ubistva Fatmira Mujaja, krajem 2008. godine u klubu “Incognito” u Sarajevu.

Hadžić nije ispoštovao potpisan sporazum sa Tužilaštvom, te je za njim odlukom Općinskog suda u Kalesiji raspisana potjernica. Inače, pripadnici sudske policije su Hadžića tražili na nekoliko adresa, ali ga nisu pronašli.

U rodnom Seljublju rečeno im je kako četiri dana nije dolazio kući. Nije ga bilo ni u stanovima kod “Mercatora” i naselju Stupine gdje živi njegova supruga Jelena sa njihovom kćerkicom.

Od izvora bliskih istrazi saznali smo kako postoje opravdane indicije da je Hadžić ponovo napustio BiH. Saznajemo kako je to učinio koristeći hrvatsku putovnicu, koju je dobio zahvaljujući vezama u zagrebačkom podzemlju.

Naime, Hadžić se nakon obračuna u “Incognito” jedno vrijeme skrivao u Hrvatskoj koristeći lažno ime Bruno Grubijan .U aprilu prošle godine, nakon trideset mjeseci provedenih u bjekstvu, uhapšen je u Cirihu.