Crna hronika
2

Mirsad Delimustafić predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Mirsad Delimustafić, brat Alije Delimustafića, koji je kao pripadnik organizirane grupe osumnjičen za nezakonitu prodaju i knjiženje nekretnina, predat je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Kako je za Klix.ba rekla glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, osumnjičeni će biti zadržan 24 sata. Nakon što ga ispita, postupajući tužilac donijet će odluku o daljim mjerama.

Osumnjičeni Mirsad Delimustafić sam se predao Federalnoj upravi policije u ponedjeljak.

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Aliji Delimustafiću, Jusufu Škrijelju, Lejli Cerić, Samiri Skorupan i Suadi Hadžić koji su osumnjičeni da su oštetili građane Bosne i Hercegovine i pravne osobe s kojim su sarađivali.

Tužilaštvo KS zatražilo je u nedjelju od Kantonalnog suda u Sarajevu određivanje mjere pritvora i raspisivanja potjernice za bivšom sutkinjom Općinskog suda u Sarajevu Lejlom Fazlagić i Zoranom Lončarom, dok je danas zatraženo određivanje mjere pritvora za Mirelu Lončar i Hamdu Spahića. Pritvor se traži zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza i ponavljanja krivičnog djela.