04.11.2010. u 17:13

Mile Majstorović priznao krivicu za krijumčarenje ljudi

Optuženi Mile Majstorović sporazumno je priznao krivnju za kazneno djelo zločinačka organizacija u vezi s krijumčarenjem ljudi.

Mile Majstorović je rođen 1966. godine u Bosanskoj Dubici, državljanin je Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivnje u cijelosti je priznao izvršenje kaznenog djela za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 24. septembra ove godine.

Tužitelj i odbrana su saglasni da na temelju sporazuma Sud BiH odmjeri i izrekne optuženom Miletu Majstoroviću kaznu zatvora u trajanju od godine do godine i po, kao i da mu se u izrečenu kaznu zatvora uračuna vrijeme provedeno u pritvoru od 4. juna 2010. godine pa nadalje.

Optuženi je saglasan da će u skladu sa zakonom isplatiti iznos od 1.000 eura na ime pribavljene imovinske koristi ostvarene izvršenjem kaznenog djela.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH od 24. septembra 2010. godine. Istovremeno potvrđuje da je sporazum o priznanju krivnje sklopio dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem te se obavezuje da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu koji mu eventualno odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i na ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju mu na osnovu ovog sporazuma odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, saopćeno je danas iz državnog tužilaštva.
(FENA)


Komentari na članak - Ukupno: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Klix.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Klix.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Klix.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Da biste mogli komentarisati ovaj članak, potrebno je da budete registrovani član Klix.ba portala. Ukoliko ste već registrovani na našem forumu, možete koristiti iste pristupne podatke.


Svi komentari

Najbolji odgovor na terorističke napade u Parizu je:

FACEBOOK PREPORUKE