Crna hronika
0

Međugorje: Opljačkana zlatara, razbojnici ranili muškarca

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U Međugorju je sinoć opljačkana zlatara, a tri maskirana razbojnika tom prilikom ranila su jednu osobu, potvrđeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Dežurni kantonalni tužilac Predrag Tomić izjavio je, nakon uviđaja, da su sinoć oko 22.00 časa u zlataru sa vatrenim oružjem ušle tri maskirane osobe i opljačkale određenu količinu nakita.

Prilikom izlaska iz zlatare pred njih je izašao M.D. (1961), koji je vlasnik susjednog objekta, s namjerom da ih spriječi, ali su razbojnici zapucali i ranili čovjeka.

Pljačkaši su se sa lica mjesta udaljili u crvenom Golfu koji je kasnije pronađen na putu prema Čapljini, a pretpostavlja se da je riječ o ukradenom vozilu.

U trenutku pljačke u neposrednoj blizini zlatare nalazio se veliki broj ljudi, kako onih koji su proslavljali uspjeh reprezentacije Hrvatske na Evropskom prvenstvu, tako i turista.

Slična situacija dogodila se u Mostaru prije pet dana, kada su igrale Hrvatska i Irska. Tada su pljačkaši upali u trgovinu "Konzum" na gradskoj tržnici i ukrali oko 45.000 KM.