Crna hronika
0

Masakr u Lipnici kod Tuzle

Sarajevo-x.com
Foto: FTV
Foto: FTV
Jutros oko 6 sati u mjestu Trstije - Gornja Lipnica u blizini Tuzle dogodio se masakr. Prema dosadašnjim informacijama, naoružani Tomislav Petrović (1963.) ubio je troje komšija u njihovim kućama, a zatim ušao u autobus i ubio još tri osobe, pritom ranivši vozača.

“Nakon što je ubio trojicu komšija u njihovim kućama, Tomislav Petrović je krenuo ka autobusnom stajalištu i sa pištoljem ušao u gradski autobus gdje je ubio još troje ljudi i ranio vozača autobusa. Vozač je teško ranjen nakon čega je uz pomoć mještana ovog naselja, koji su mu pružili prvu pomoć, uspio doći do UKC-a u teškom zdravstvenom stanju”, kazao je Miralem Malkić, portprol Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U jednoj kući ubio je bračni par Miju i Kaju Petrović, a u drugoj Ivu Markanovića. U autobusu su stradali supružnici Niko i Mara Petrović, kao i Dragica Markanović.

Prema informaciji Službe za komunikacije UKC Tuzla, u ranim jutarnjim satima u Univerzitetski klinički centar Tuzla primljen je Mursel Čović (1967.) s povredama nastalim vatrenim naoružanjem. Riječ je o teškim tjelesnim povredama. U toku je operativno zbrinjavanje nastalih povreda. Pacijent je za sada van životne opasnosti.

Policija Tuzlanskog kantona uhapsila je ubicu koji se trenutno nalazi u prostorijama MUP-a kantona nakon čega će biti predat nadležnom tužiteljstvu.

Za sada niko ne želi govoriti o motivima jutrošnjeg masakra u Tuzli.

"Počinitelj je poznavao sve ubijene, radi se o tri muškarca i tri žene, no o godištima i detaljima zasad ne bih govorio," rekao je Izudin Šarić, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Prema neslužbenim informacijama, ubica prije masakra nije bio u sukobu sa žrtvama niti se s njima posvađao. Mještani tvrde kako je Petrović odranije poznat policiji zbog agresivnih ispada.

Više detalja bit će saopćeno na vanrednoj pres-konferenciji MUP-a i Kantonalnog tužiteljstva koja bi trebala biti održana danas u 14 sati, prenosi Fena.