Špekulacije
0

Manijak iz Novog Pazara napada Sarajlije?

Sarajevo-x.com
Foto: novipazar.com
Foto: novipazar.com
U Sarajevu su se danas pojavile špekulacije da je napadač na Miltiadesa Bećirbegovića, mladića koji je u noći sa subote u nedjelju zboden nožem u naselju Dobrinja, Novopazarac po imenu Sead Šećerović, koji je prema pisanju crnogorske štampe u toj zemlji iz čista mira napadao ljude na ulici, te se sada nalazi u bijegu.

Još nema zvaničnih potvrda da li je muškarac koji je krajem avgusta sijao strah među građanima Podgorice i Rožaje pobjegao u BiH. Ovaj napadač ljudima prilazi s leđa, a potom ih nožem udara u predjelu grudi, ramena, glave. Žrtve bira nasumice.

Šećerović ima 26 godina, visok je oko 190 centimetara i atletski je građen, a prema ranijim policijskim saznanjima, posljednje prebivalište mu je bilo u naselju Hadžet u Novom Pazaru. On nije imao policijski dosije.

Novim Pazarom kruži fotografija koja se prenosi putem mobilnog telefona. Građani tvrde da je momak sa fotografije izvjesni Šećerović, manijak koji svakodnevno napada ljude.

Podsjećamo, povrijeđeni Bećirbegović je svog napadača opisao kao krupnijeg 25-godišnjaka, koji je na sebi imao bijelu majicu i crvenu trenirku. Nekoliko dana ranije u naselju Dobrinja nožem napadnuta je i Ratka Kos. Oba napada desila su se na lokacijama koje su blizu jedna drugoj.