Ulazio u kuće kroz prozore
0

Maloljetnik s Pala krao televizore, skije i puške

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policija je otkrila 17-godišnjaka s Pala, osumnjičenog da je tokom 2011. i u ovoj godini, u tri navrata ukrao vrijednije stvari iz kuća u toj regiji.

Maloljetnik je tokom prošle godine iz pansiona "Vidikovac" na Jahorini otuđio tri LCD televizora i pet pari skija, iz vikend kuće u mjestu Dvorišta kacigu, a iz kamp prikolice u dvorištu kuće u mjestu Vrhprača lovačku pušku (sačmaricu), dvogled, lovački ruksak i prsluk.

Krivična djela izvršena su nasilnim otvaranjem prozora.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac izvršen je pretres stana i pomoćnih objekata koje koristi maloljetnik te pronađene tri lovačke puške, manja količina metaka, policijske lisice, mobilni telefon i nekoliko SIM kartica.

U toku je dokumentovanje ovog predmeta nakon čega će protiv osumnjičenog Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biti podnesena dopuna izvještaja o počinjenim krivičnim djelima, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Pripadnici tog centra su također rasvijetlili dvije krađe srebrnog nakita, vrijednog oko 600 KM, koji je prije nekoliko dana otuđen iz stana u kome su živjele dvije studentice.

Za ta krivična djela osumnjičena je D.M. iz Trebinja, prijateljica pokradenih studentica Filozofskog fakulteta, Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

D.M. je tokom kriminalističke obrade priznala da je, boraveći u sobi svojih prijateljica, otuđila spomenute predmete i prodala ih vlasnici jedne od zlatarskih radnji na Palama.