Crna hronika
0

Maloljetnik priveden zbog lažne dojave

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je da su službenici ovog MUP-a tokom jučerašnjeg dana uspješno razriješili još jedan slučaj anonimnih lažnih dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u škole.

«Policijska uprava Zenica 22. novembra u 12.50 sati obaviještena je da je u Osnovnoj školi "Skender Kulenović" u Zenici postavljena eksplozivna naprava. Službenici PS Crkvice odmah su izašli na lice mjesta i izvršili evakuaciju učenika i ostalog osoblja škole, a ekipa KDZ MUP-a ZDK-a izvršila pregled prostorija škole. Izvršenim pregledom je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi. Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, službenici PS Crkvice su zbog osnova sumnje da se može dovesti u vezu s ovom dojavom, u službenim prostorijama, u prisustvu roditelja obavili razgovor s maloljetnim D.A., učenikom osnovne škole, koji je prizano da je on izvršio ovo lažno prijavljivanje. Po kompletiranju predmeta Kantonalnom tužilaštvu Zenica bit će dostavljen izvještaj protiv maloljetnog D.A. iz Zenice», saopćeno je iz MUP-a ZDK- a.

Iz policije su uputili apel učenicima da izbjegavaju posuđivanje svojih mobilnih aparata drugima, jer su ovi pozivi vršeni s telefona koje su osobe posuđivale od drugih učenika.