Crna hronika
0

Maloljetnik odgovoran za ubistvo starice ponovo počinio kriminalno djelo!

Sarajevo-x.com / FTV
Foto: FTV
Foto: FTV
Jedan od trojice maloljetnika odgovornih za ubistvo starice Ljubice Spasojević-Đokić prije dva dana ponovo je počinio kriminalno djelo, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo, javila je Federalna televizija.

Maloljetni Roberto Hrustović napao je ženu na sarajevskom Trgu međunarodnog prijateljstva i otuđio joj zlatnu ogrlicu. Za manje od 24 sata policija ga je identifikovala i lišila slobode.

Direktorica Centra za socijalni rad Kantona Sarajevo Mirsada Poturković je prije sedam dana izjavila da je počela realizacija programa pojačanog nadzora organa starateljstva nad ovom trojicom maloljetnika.

Pojačani nadzor organa starateljstva predviđa aktivnosti koje uključuju psihologa, socijalnog radnika, te pedagoga, a radi resocijalizacije ovih maloljetnika. Međutim, kako je tada rekla direktorica, nema načina da roditelji i maloljetnici budu prisiljeni na saradnju, ali svi pokazatelji potvrđuju njihovu spremnost da prođu program.

Kantonalni sud Sarajevo je 30. aprila maloljetnicima odgovornim za smrt Ljubice Spasojević-Đokić izrekao mjeru pojačanog nadzora organa starateljstva od jedne do tri godine.