Doboj
0

Maloljetnica koja je htjela minirati policijsko vozilo na psihijatriji

SRNA
Doboj
Doboj
Uhapšena maloljetna djevojka, čiji su inicijali S. Ž. (17), zbog namjere da postavi bombu ispod vozila radnika kriminalističke policije Policijske stanice Doboj jedan, odlukom dobojskog Osnovnog suda, smještena je na psihijatrijsko odjeljenje Opšte bolnice "Sveti apostol Luka" u ovom gradu, saopšteno je iz ovog suda.

"Kako se radi o maloljetnoj osobi, koja je najveći dio svog života bila bez roditeljskog staranja, sudsko vijeće nije prihvatilo prijedlog Okružnog tužilaštva Doboj za određivanje jednomjesečnog pritvora, već prijedlog socijalnog radnika i sudskog vještaka neuropsihijatrijske struke da jedno vrijeme provede na liječenju u dobojskoj bolnici", izjavila je novinarima sudija u ovom slučaju Slavica Bambulović.

On je je dodala da će maloljetnica na liječenje u bolnicu ostati sve do kompletiranja dokumentacije u vezi cjelokupnog slučaja za koji je osumnjičena, ali pod nadzorom socijalnog radnika i indirektnom prismotrom policijskog službenika.

Prema saopštenju CJB Doboj, S. Ž. je uhapšena 28. maja na mjestu,  gdje je planirala da postavi eksplozivnu napravu ispod vozila radnika kriminalističke policije Policijske stanice Doboj 1, a kod koje je, nakon privođenja, u ruksaku pronađena i izuzeta ručna kumulativna bomba namijenjena za uništavanje oklopnih vozila (BRK-M79), mobilni telefon i drugi predmeti.