Ubistvo starca iz Maoče
0

Maloljetni ubica osuđen na 10 godina zatvora

Sarajevo-x.com
Dvojica maloljetnika koji su prošle godine ubili i zapalili 69-godišnjeg Jusufa Delića iz Maoče u okolinu Brčkog jučer su na Osnovnom sudu u Brčkom osuđeni na kaznu zatvora i odlazak u popravni dom, dok je treći maloljetnik koji je imao 13 godina kada je počinio krivično djelo pušten na slobodu.

Stariji maloljetnik koji je na okrutan način ubio starca osuđen je na 10 godina zatvora, dok je mlađi maloljetnik poslan u popravni dom. Treći počinilac ovog zlodjela, koji je tada imao samo 13 godina, ne može biti procesuiran.

Podsjećamo, policija Distrikta Brčko u decembru prošle godine pronašla je beživotno tijelo starca Jusufa Delića, nakon što je njegova kuća u kojoj je živio sam, u potpunosti izgorjela.

Daljom istragom, ustanovilo se da Delić nije umro nesretnim slučajem, već da se radi o nasilnoj smrti. Kasnije se utvrdilo da su trojica maloljetnika izvršila ubistvo, polila starca bezinom te ga potom zapalila. Vjeruje se da je motiv ubistva koristoljublje, iako nema zvanične potvrde tužilaštva.