Saobraćajna nesreća u Hrvatskoj
303

Majka i beba iz BiH poginule, a otac teško povrijeđen

FENA
Foto: Likaplus.hr
Foto: Likaplus.hr
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u ponedjeljak dogodila u Pećanima poginule su tromjesečna beba i njena majka iz BiH, a otac je teže povrijeđen.

Nesreća se dogodila na ličkoj magistrali Plitvice-Udbina u mjestu Pećane jučer prije 17 sati kada su se sudarila dva vozila, bosanskohercegovačkih i hrvatskih registracijskih oznaka.

Kako su objavili u ličko-senjskoj Policijskoj upravi, poginule su beba i njena majka, dok je otac Zdenko Čuljak iz Mostara teže povrijeđen i prebačen u Opću bolnicu u Gospiću.

Nastradala porodica se nalazila u vlastitom automobilu Renault Clio plave boje. Vjerojatno izgubivši nadzor nad autom uslijed snijega vozilo se počelo okretati na cesti kada je u njega udario drugi automobil krapinskih registarskih oznaka. Uprkos pokušajima oživljavanja nije bilo pomoći za bebu i njenu majku. Nastradala porodica je putovala iz Mostara prema Zagrebu, gdje su krenuli u posjetu starijoj kćerci koja se liječi u tom gradu.

Vozač koji je upravljao drugim automobilom zadržan je na liječenju u Domu zdravlja Korenica, ali nije poznato da li je ozbiljnije povrijeđen, javili su hrvatski mediji.