Brčko
0

M. M. optužen za pokušaj silovanja

FENA
Brčko
Brčko
Osnovni sud u Brčkom potvrdio je optužnicu protiv M. M. za krivično djelo silovanje u pokušaju u sticaju s krivičnim djelom nasilničko ponašanje, saopćeno je iz Tužilaštva Brčko Distrikta BiH.

Optuženog M.M. Tužilaštvo Brčko Distrikta BiH tereti da je u Brčkom 26. februara 2011. godine oko 3.45. sati, u ulici Edhema Mulabdića, nakon što je uočio i pratio iz ulice Ljudevita Gaja od katoličke crkve, D.M. iz Brčkog upotrebom sile, udarcima šakom u predjelu lica, pokušao istu prisiliti na spolnu radnju izjednačenu sa spolnim odnosom, usljed čega je oštećena zadobila teške tjelesne povrede - prijelom jagodične kosti.

Tužilaštvo ovu osobu tereti da je odmah nakon navedenog krivičnog djela, oko 4.00 sata u ulici Tina Ujevića, u blizini benzinske pumpe „Gas Petrol“ ugrozio građanski mir, tako što je, nakon što je uočio A.B. iz Brčkog koja se kretala trotoarom u pravcu katoličke crkve, istu pratio oko 50-ak metara, prošao pored nje, a kada je primijetio da je ona zastala i krenula da se vrati prema benzinskoj pumpi, potrčao za njom. A.B. je prema njemu okrenula kišobran koji je držala u rukama i odgurnula ga istim, nakon čega se optuženi udaljio s lica mjesta.

Istragom, koju je za manje od mjesec dana Tužilaštvo okončalo podizanjem optužnice 21. marta 2011. godine, prikupljeno je dovoljno dokaza koji potvđuju osnovanu sumnju da je optuženi počinio krivična djela koja mu se stavljaju na teret.