Fojnica
0

Lovac ubio drugog lovca

Sarajevo-x.com
Džemal Merđanić jučer poslijepodne na lokalitetu Jezernica kod Fojnice iz lovačke puške ispalio je hitac kojim je ranio Senahida Polutana (30) iz Fojnice. Usljed zadobijenih povreda Polutan je preminuo u u fojničkom Domu zdravlja.

Naime, kako saznajemo, Merđanić i Polutan su bili u lovu sa još nekoliko članova Lovačkog društva “Divokoza”. Polutan je išao ispred Merđanića, a Merđanićevoj puški je bio metak u cijevi. U jednom momentu, Merđanić se navodno okliznuo i pri padu pritisnuo okidač na puški, a hitac je pogodio Polutana.

Iako su lovci odmah nakon ranjavnja Polutana prevezli u fojnički Dom zdravlja, nažalost, usljed zadobijenih povreda, 30 – godišnjak je preminuo.

“Osoba koja je upucala nastradalog je uhapšena. Istraga o ovom slučaju je u toku. Čekamo rezultate obdukcije ali ovdje je, najvjerovatnije, riječ o ubistvu iz nehata. Nakon što bude obavljena obdukcija i saslušani svjedoci odlučit ćemo koje ćemo dalje zakonske mjere poduzeti protiv osumnjičenog”, kazao je u izjavi za Sarajevo-x.com Mijo Dujmović, dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva SBK.