Banja Luka
0

Lokalizovan požar u skladištu "Celeksa"

SRNA
Vatrogasci su uspjeli da lokalizuju požar u skladištu proizvođača papirnih proizvoda "Celeks", smještenom u krugu fabrike "Incel" kod Banjaluke, i za sada nema opasnosti od njegovog širenja.

Zamjenik komandanta Republičkog štaba Civilne zaštite Stanislav Čađo rekao je Srni da su na licu mjesta jedinice Vatrogasne brigade Banjaluka i okolnih mjesta, koji pokušavaju da potpuno ugase požar.

"Bitno je da trenutno ne postoji izražena opasnost od širenja požara i da nije bilo povrijeđenih lica, a do ovog trenutka ni povrijeđenih vatrogasaca", rekao je Čađo.

Čađo, koji je i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, rekao da je da su na licu mjesta i pripadnici MUP-a RS-a koji vrše određene uviđajne radnje, tamo gdje je to trenutno moguće.

On je dodao da će, po svoj prilici, postojati potreba organizovanog noćnog dežurstva na samom požarištu, istakavši da je još rano procjenjivati materijalnu štetu.

Komandir smjene Vatrogasne jedinice Banjaluka Boro Račić rekao je Srni da je vatrogascima za požar javljeno oko 13.30 sati, nakon čega su izašli na lice mjesta, gdje su zatekli urušen dio krova "Celeksovog" skladišta gotovih proizvoda.

On je potvrdio da je požar na vrijeme lokalizovan, čime je spriječeno njegovo širenje, istakavši da će vatrogasci požar gasiti najmanje još dva sata.

U skladištu proizvođača papirnih proizvoda "Celeks", smještenom u krugu fabrike "Incel", u trenutku izbijanja požara bilo je 14 000 paleta gotovih proizvoda, toalet papira, od kojih je, prema nezvaničnim informacijama, izgorjelo 2 000 paleta, a od kojih svaka teži oko 100 kilograma.

U skladištu "Celeksa" je u martu prošle godine, takođe, došlo do požara u kojem je izgorjelo između 4 000 i 4 500 paleta gotovih proizvoda. Uzrok ovog požara ni danas nije poznat.

Većinski vlasnik firme "Celeks" je slovački gigant za prizvodnju papira SKP grupa.