Banja Luka
0

FOTO / Lokalizovan požar u fabrici "Incel"

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Požar u krugu Fabrike "Incel" u Banjoj Luci u utorak navečer je lokalizovan, a vatrogasne ekipe dežuraće cijelu noć na terenu da se ne bi desilo da se vatra proširi, javio je novinar Srne. Požarom je zahvaćen dio skladišta stočne hrane i drvenog materijala, a očekuje se da će se sutra znati više o uzrocima zbog kojih je večeras buknula vatra, kao i o razmjerama štete.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo potvrdio je da je brzom intervencijom vatrogasnih ekipa požar lokalizovan.

"Nadam se da vatra neće zahvatiti ostala dio skladišta", rekao je Čađo novinarima u krugu fabrike "Incel".

Na gašenju vatre angažovano je više vatrogasnih vozila, te vatrogasci iz banjalučkih naselja Vrbanja i Incel, kao i njihove kolege iz Laktaša. Na mjesto požara izašle su i jedinice MUP RS.

"Ovo je dobar primjer brze reakcije vatrogasnih jedinica. O štetama i uzrocima požara razgovaraćemo sutra", kaže Čađo.

Foto: SRNA
Foto: SRNA
Načelnik uprave krim-policije RS Gojko Vasić rekao je da će se tek nakon gašenja požara moći govoriti o uzrocima, ali da se svi nadaju da nije riječ o ljudskom faktoru.

On je potvrdio da će policija i vatrogasci cijelu noć dežurati na mjestu požara da se vatra ne bi proširila. Vasić se nada da požar neće izazvati ozbiljne ekološke probleme.

Generalni sekretar Vatrogasnog saveza RS Nikola Santrač ističe da je o šteti rano govoriti, te da su požar prvi registrovali portiri u Fabrici "Incel" koji su uočili dva bljeska.

"Problem je što se objekti stare fabrike koriste kao skladišta, koja su praktično, bez nadzora, kao i to što u kanalima u krugu fabrike ima zaostalih gasova i hemikalija koji mogu biti izvor opasnosti", navodi Santrač.