Crna hronika
24

Lokaliziran požar na Alipašinom Polju, vatrogasci ostaju dežurati

Piše: A. B.
(Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Lokaliziran je požar koji je jutros buknuo u zgradi Konzuma na Trgu solidarnosti broj 4 u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Vatrena stihija i gust dim su nakon nekoliko sati stavljeni pod kontrolu.

Kako su za Klix.ba kazali iz Prve vatrogasne brigade Kantona Sarajevo,u požaru je lakše povrijeđen jedan vatrogasac koji se borio s vatrenom stihijom i upućen je na kućno liječenje.

"Većina vozila trenutno se vraća u PVB KS, a nekoliko će ih ostati na dežuri ukoliko dođe do eventualnih novih incidenata. Požar je lokaliziran, ali još uvijek nije ugašen", kazali su iz PVB KS za Klix.ba.

Protivpožarni inspektori će u narednom periodu utvrditi uzrok požara, kao i ostale detalje slučaja. Podsjećamo, do požara je došlo jutros u 8:27, a prvobitne informacije su ukazivale da je lokaliziran oko 8:44 sati. S vatrom su se borili vatrogasci pristigli u deset vatrogasnih vozila.

Prema prvim informacijama, u objektu u vlasništvu Konzuma pričinjena je ogromna materijalna šteta, a kompletan krov objekta je uništen. Na terenu su bile prisutne i ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova i Hitne pomoći Kantona Sarajevo.