Iako se tvrdilo da je mrtav
0

Ljekari u Banjoj Luci se još bore za život Dragana Došena

Piše: D. T.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Iako su prvobitne informacije govorila da su braća Srđan i Dragan Došen podlegla nakon što je na njih jutros, u Kozarskoj Dubici, hicima iz vatrenog oružja pucala njihova majka Milena, portalu Klix.ba je potvrđeno da je smrtno stradao samo jedan od mladića.

Prema informacijama, koje su nam potvrđene iz nekoliko izvora, prilikom transporta prema bolnici u vozilu Hitne pomoći povredama je podlegao Srđan Došen (27), dok se ljekari u UKC Banja Luka još uvijek bore za život njegovog brata Dragana (24).

“Mladić je primljen sa teškim povredama glave i ljekari na Odjelu Neurohirurgije UKC Banaj Luka, se bore za njegov život”, rekli su portalu Klix.ba u policiji.

Još uvijek nezvanično, Milena Došen je jutros, oko 10 sati, pucala je u svoja dva sina, a nakon toga je pokušala izvršiti samoubistvo. Ona je nakon toga pokušala da se ubije pištoljem, ali se metak zakovao, pa je popila sirćetnu kiselinu.

Posliej toga Milena je prevezena u Opštu bolnicu u Bosanskoj Gradišci, gdje se ljekari također bore i za njezin život.

Motivi koji su doveli do jutrošnje tragedije još se utvrđuju, a policijski uviđaj je u toku. Iz Centra javne bezbjednosti Banaj Luka je saopšteno da će više detalja u vezi sa zločinom nakon uviđaja iznijeti banjalučko Okružno tužilaštvo.

Od mještana Kozarske Dubice danas smo saznali da se tragedija nije mogla naslutiti, jer su Došenovi bili porodica za uzor.

“Srđo i Dragan su mladići kakvi se samo poželjeti mogu. Nastradali Srđan nedavno je zaprosio svoju djevojku, a svadba je trebala da bude ovoga ljeta”, ispričale su šokirane komšije za portal Klix.ba.

Zbog obavljanja uviđaja, policija još uvijek nije dozvolila prilaz kući porodice Došen, pa brojne novinarske ekipe i mještani samo nagađaju o onome šta se jutros dogodilo u Kozarskoj Dubici.