Nakon obračuna u Zenici
0

Ljekari se i dalje bore za život 15-godišnjaka

Piše: N. Jamaković
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
Ljekari Kantonalne bolnice u Zenici i dalje se bore za život 15-godišnjeg Sanjina K. koji je, potpuno nedužan, teško povrijeđen u jučerašnjem mafijaškom okršaju u zeničkom naselju Crkvice.

Kako nam je potvrdio ljekar Harun Hodžić, Sanjin je tokom jučerašnjeg dana operisan te smješten na Odjel intenzivne njege.

"Dobio je ustrjelnu ranu s lijeve strane karlice, a metak je završio u trbuhu. Radi se o izuzetno teškoj povredi, a pacijent je jučer dovezen u stanju teškog hemoralgičnog šoka (iskrvarenje). Nakon operacije stanje mu se u određenoj mjeri stabilizovalo, ali je i dalje životno ugrožen", kazao je dr. Hodžić za Sarajevo-x.com.

Drugi mladić koji je povrijeđen u pucnjavi, 21-godišnji Nijaz Vrškić, zadobio je tešku povredu lijeve nadlaktice sa frakturom kosti. On je na promatranju i mogao bi, prema riječima dr. Hodžića, biti otpušten iz bolnice za 2-3 dana.

Obojica mladića povrijeđena su u razmjeni vatre dviju grupa, iako s njima, kako se navodi, nisu ništa imali. Maloljetni Sanjin K. je, kako se navodi, u trenutku kad je došlo do pucnjave igrao nogomet s prijateljima na obližnjem terenu.

Policija je brzo reagovala i odmah nakon pucnjave i ranjavanja dvojice mladića uhapšena su dva učesnika Sead Mujkić, rođen 1992. godine, i Mersed Mulić, rođen 1983. godine, obojica iz Zenice. Prilikom hapšenja kod Seada M. je nađena i oduzeta automatska puška kojom je pucano. Za ostalim učesnicima obračuna se traga.