Crna hronika
0

Lj.A. lišen slobode zbog krađe

FENA
Službenici Prve policijske uprave jučer u 10.00 sati lišili su slobode Lj.A., rođen 1977. u Crnom Lugu, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe.

U ulci Safeta Zajke, općina Novi Grad Sarajevo, u četvrtak oko 14.50 sati nepoznata osoba je izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici ''Milenium''. Nepoznata osoba je ukrala izvjesnu količinu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

U ulici Trg Merhemića, općina Centar Sarajevo, u četvrtak oko 20.30 sati dvije nepoznate osobe su fizički je napale J.S., rođen 1984., nastanjen u Sarajevu. J.S. je zadobio teške tjelesne povrede, frakturu donje vilice.

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 25 saobraćajnih nezgoda, od toga 21 sa materijalnom štetom i četiri sa nastradalim osobama kada su četiri osobe lakše povrijeđene.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 12 vozača, dvije osobe zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.