Crna hronika
0

Lažno prijavio da se prevozi oružje

FENA
Policijsku postaju Posušje u nedjelju navečer nazvao je M. M. (26) iz Rakitna i prijavio da na planini Bosiljni u općini Posušje nepoznate osobe, u vozilu "opel vectra" splitskih registracijskih oznaka, koje se kreće regionalnom cestom R-419, prevoze neutvrđenu količinu oružja.

Također, prijavitelj koji se lažno predstavio izjavio je da vjeruje kako je riječ o ilegalnoj prodaji oružja te da su te osobe krenule prema Posušju u motornom vozilu marke "opel vectra", hrvatskih registarskih oznaka ST 1507 - MZ.

Odmah po primanju prijave angažiran je veći broj policijskih službenika te je na regionalnoj cesti R-419 (Posušje-Blidinje) izvršena blokada prometa.

Ubrzo, iz smjera Rakitna cestom je naišlo motorno vozilo marke "opel vektra" (ST-1507-MZ). Nakon što su zaustavili vozilo, policijski službenici utvrdili su da njime upravlja 39-išnjak iz Rakitna, a da su s njim u vozilu njegova supruga i dva malodobna djeteta.

Uz pristanak vozača policijski službenici izvršili su pretres vozila pri čemu nije pronađeno nikakvo oružje. Vozač je izjavio da je sjedio s društvom u ugostiteljskom objektu na Blidinju, a pri polasku, nakon što su ga prijatelji neuspješno nagovarali da ih ne napušta, jedan od njih mu je rekao da će nazvati policiju da ga vrati.

Nakon kompletiranja dokumentacije Policijska stanica Posušje podnijet će Županijskom tužiteljstvu kaznenu protiv protiv M. M. zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo lažnog prijavljivanja.