Akcija Diploma
0

Lažne diplome prodavali za 1.000 i 1.500 KM

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U zajedničkoj akciji Okružnog tužilaštva i Centra javne bezbjednosti Banja Luka, kodnog naziva “Diploma“, slobode je lišeno ili privedeno na kriminalističku obradu 25 osoba.

Osumnjičeni su da su u vremenskom periodu od kraja 2009. do aprila ove godine, izrađivali odnosno, štampali, falsificirane javne isprave o završenoj srednjoj školi i o položenom državnom ispitu, kao i licence za vozače motornih vozila, te ih prodavali ili posredovali pri prodaji na području Banje Luke, Mrkonjić Grada, Šipova i Prijedora.

Iznos koji su naplaćivali bio je od 1.000 do 1.500 KM.

Tužilaštvu je dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv šest osumnjičenih, a to su: Dragan Ćućuz (1972.) iz Mrkonjić Grada, Borislav Lakić (1980.) iz Mrkonjić Grada, Robert Marković (1984.) iz Banja Luke, Miroslav Čulić (1963.) iz Mrkonjić Grada, Gordan Vojvodić (1987.) iz Mrkonjić Grada i Goran Ponjević (1991.) iz Šipova.

Svi su osumnjičeni za krivično djelo falsificiranje isprave i privedeni su radi ispitivanja u Okružno Tužilaštvo Banja Luka, ured u Mrkonjić Gradu.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, u nastavku postupka-istrage, tužilac će odlučiti o predlaganju mjere pritvora, potvrđeno je iz Okružnog tužilaštva Banja Luka.