Banja Luka
0

Lažirali saobraćajne nesreće radi naplate osiguranja

SRNA
Banjalučka policija podnijela je Okružnom tužilaštvu Banja Luka izvještaj protiv pet osoba zbog postojanja sumnje da su, u periodu od godinu dana, učestvovali u četiri slučaja lažiranja saobraćajne nezgode na području ovog grada, saznaje Srna u policiji Republike Srpske.

Počinioci ovih krivičnih djela su Mirko Ratković (27) iz Laktaša, Dalibor Vuković (30), Goran Đuranović (27), i Nataša Đuranović (26), sve troje iz Kneževa, te Dejan Davidović (26) iz Banje Luke.

U sva četiri slučaja osiguraničke prevare učestvovao je Mirko Ratković (27) iz Laktaša, a zajedno sa njim u tri od četiri fingirane saobraćajne nezgode učestvovao je Goran Đuranović (27) iz Banje Luke. Obojica su pri tome koristili različite automobile i u namjeri da od osiguravajućeg društva naplate otštetu pričinili su materijalnu štetu na vozilima.

Ratković se sumnjiči da je prvu nezgodu lažirao 21. maja 2010. godine u ulici Ivana Gorana Kovačića vozeći automobil Ford Escort zajedno sa Đuranovićem koji je vozio Opel Vectra.

Dvije nezgode lažirane su 9. januara 2011. godine - prva u mjestu Šušnjari, opština Laktaši, u kojoj su učestvovali Ratković sa Ford Siera i Nataša i Goran Đuranović sa automobilom BMW, a druga u banjalučkom naselju Trapisti, u kojoj su učestvovali Ratković sa Ford Sierom i Davidović sa Daewoo.

U mjestu Čole opština Prnjavor, 19. maja 2011. godine, fingirana je saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali Renault Laguna koji je vozio Ratković i Mercedes vlasništvo Vukovića, kojim je upravljao Đuranović.