Crna hronika
0

Laktaši: Uhapšeni nakon što su ukrali četiri skutera i alat

Piše: V. T.
Policija iz Laktaša uhapsila je dvojicu provalnika koja su rano jutros provalila u krug privatnog preduzeća "Zmijanje" u naselju Trn, odakle su ukrali četiri skutera i građevinski alat.

Sarajevo-x.com saznaje da su u munjevitoj akciji policije uhapšeni Đuro Ubiparip (28) i Ile Ostojić (32), obojica iz laktaškog mjesta Jablan.

"Blokadom više putnih pravaca na području Laktaša, oko tri sata iza ponoći, zaustavljen je automobil Ford escort, slovenačkih registarskih oznaka u kojem su se nalazili osumnjičeni", rekli su našem portalu u policiji.

U prtljažniku vozila pronađena su dva skutera i ukradeni alat, a pretresom kuće u Jablanu, nađen je još jedan skuter. Kako saznajemo, u toku su policijski pretresi na području laktaške opštine u cilju pronalaska i četvrtog skutera.

"Zbog dovođenja u vezu sa ovim slučajem lišena je slobode još jedna osoba, također iz Jablana, nad kojom se trenutno obavlja kriminalistička obrada", naveli su u policiji.

Osmnjičeni će se, kako saznajemo, teretiti za krivično djelo teške krađe, a ukradeni predmeti bit će vraćeni vlasniku. Nezvanično, vrijednost skutera i ukradenog alata je oko 20.000 KM.