Prijedor
0

Kvar na elektroinstalacijama uzrok samozapaljenja auta

SRNA
Foto: Čitatelj/Arhiv/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Arhiv/Klix.ba
Do požara u kojem je izgorio džip "Mercedes ML 320", vlasništvo odbornika SDS-a u Skupštini opštine Prijedor Predraga Starčevića, najvjerovatnije je došlo usljed kvara na električnim instalacijama, na mjestu gdje je smještana elektronika vozila i pomoćni akumulator, saopštio je Centar javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka.

U saopštenju se navodi da je o ovom događaju obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Požar je izbio oko 2:00 sata, a iako su vatrogasci veoma brzo izašli na intervenciju, jaka vatra brzo se proširila i na putnička vozila "Golf 2" i "Fiat Fiorino", koja su se nalazila sa lijeve i desne strane pomenutog vozila, kao i na skladišni prostor prodavnice obuće "Astra".

Po izbijanju požara u stambenoj zgradi iza koje su bila parkirana oštećena vozila nastala je panika među stanarima, usljed koje je jedna starica slomila nogu.

Vlasnik džipa Predrag Starčević izjavio je novinarima da je u trenutku izbijanja požara spavao.

"Probudio me je miris paljevine i lomljava stakla i, kada sam pogledao kroz prozor, vidio sam da mi gori automobil", rekao je Starčević.

On je dodao da su mu u vozilu bile i neke dragocjene i vrijedne stvari, poput nakita i ličnog pištolja, za kojeg ima urednu dozvolu.

Štetu na njegovom vozilu procijenio je na oko 120.000 maraka, jer je riječ o novijem automobilu.

Starčević je odbio bilo kakvu vezu požara na automobilu sa njegovim političkim angažovanjem, jer, kako je rekao, niko nije imao ni politički, ni bilo kakav drugi motiv da zapali njegov auto.

Vlasnik prodavnice "Astra" Ekrem Jakupović potvrdio je da šteta prouzokovana požarom u skladištu prodavnice iznosi oko 30.000 KM.

"Uništen je veliki broj pari zimske obuće, ali je i ostala roba oštećena dimom i garežom. Šteta je velika i ne znam kako ću je nadoknaditi, jer nisam osigurao prodavnicu", rekao je Jakupović.