Osuđena na 6 godina zatvora
0

Kučevićeva supruga se pokušala ubiti

Sarajevo-x.com
Tasim Kučević u Sudu BiH
Tasim Kučević u Sudu BiH
Supruga Tasima Kučevića, kriminalca koji je osuđen na 12 godina zatvora i plaćanje kazne od 280.000 KM za organizovani kriminal, trgovinu ljudima i navođenje na prostituciju, jučer poslijepodne u Tuzli pokušala je izvršiti samoubistvo, povrdila je za Sarajevo-x.com Jasna Subotić, portparolka Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Meliha Pjević, drugooptužena u ovom slučaju, koja je presudom osuđena na šest godina zatvora, pokušala se otrovati uzimanjem prekomjerne količine tableta.

"Ona je jučer pronađena u svom automobilu, pored kutije tableta, zbog čega se posumnjalo da se radi o pokušaju suicida. Vozilo hitne pomoći je došlo na lice mjesta, te je ona kasnije prebačena na Klinički centar u Tuzli", kazala je Subotić.

Podsjećamo, Kučević je jučer ispred zgrade Suda BiH brutalno fizički napao i udarcem oborio na tlo tetku djevojke koja je bila žrtva njegovih kriminalnih aktivnosti, a napao je i novinarku koja je pokušala odbraniti ženu.

On je noćas oko 3 sata, po nalogu glavnog Kantonalnog tužioca u Sarajevu Branka uhapšen, a hapšenje su izvršili pripadnici Federalne uprave policije.