Banja Luka
0

"Kubikus": Priznali krivicu i dogovorili male zatvorske kazne

Piše: D. T.
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Specijalno tužilaštvo RS zaključilo je u petak sporazume o priznanju krivice sa tri osobe koje su, zbog organizovanja nedozvoljenih igara na sreću, uhapšene velikoj policijskoj akciji "Kubikus", početkom decembra prošle godine.

Sporazum je zaključen sa Dariom Brkićem, osumnjičenim za organizovanje nedozvoljenih igara na sreću, te Naumom Golićem i Mirjanom Jočić, koji se terete za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

Prema informacijama iz Specijalnog tužilaštva RS, sporazumima je predviđeno da Brkiću bude izrečena šestomjesečna kazna zatvora i oduzeta imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela u ukupnom iznosu od 500.000 KM.

Ukoliko se sporazumo i potvrde, Goliću će uz četiri mjeseca zatvora biti oduzeto 6.000 KM, a Jočićeva, koje je do trenutka hapšenja radial kao inspektor u republičkoj Upravi za igre na sreću, će dobiti samo pola gdje zatvora.

Specijalno tužilaštvo RS je u sporazumima predložilo da se osumnjičenima ukine pritvor, jer za njega, kako se navodi, više ne postoje zakonski razlozi.