Crna hronika
0

Krvnik iz Lipnice psihički bolesnik?

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tomislav Petrović, 45-ogodišnjak iz sela Trstje koji je jutros u svom sumanutom pohodu oko 6 sati iz pištolja upucao šestero ljudi, prema riječima sugrađana, patio je od depresije i odranije se čudno ponašao.

Motivi ubistava tri muškarca i tri žene i dalje nisu razriješeni. Marjan Petrović, jedan od komšija rekao je novinaru Reutersa da je Tomislav oduvijek volio oružje i od djetinjstva se slabo družio sa drugom djecom.

I drugi su potvrdili da se jutrošnji ubica čudno ponašao, te ispričali kako je Petrović, kao i mnogi, godinama radio u Hrvatskoj kako bi izdržavao svoju porodicu. U selu je živio sa suprugom i dvoje djece, te roditeljima i ostatkom rodbine.

Špekuliše se kako je Petrović liječen na neuropsihijatriji u Zagrebu. Navodno je prijetio nasiljem čak i supruzi i kćerki.

Marko Markanović ostao je bez brata i snahe. On je u izjavi za RTV Slon opovrgao ove izjave, rekavši kako u porodici nije bilo svađa.

Kantonalno tužilaštvo u Tuzli provodi istragu ovog slučaja kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima se teški zločin u Lipnici kod Tuzle dogodio.