Crna hronika
0

Kristijan Botić preminuo deset dana nakon ranjavanja

Piše: D. Brkić
Kristijan Botić
Kristijan Botić
Kristijan Botić (38) iz Tuzle preminuo je deset dana nakon što ga je ispred motela "Royal" u Tuzli iz pištolja izrešetao Amir Kovačević (43), također iz Tuzle.

Kantonalno tužilaštvo TK je saopštilo kako je Kovačević u Botića ispalio šest hitaca, a on je s teškim povredama prevezen na UKC Tuzla.

Botić je bio u kritičnom zdravstvenom stanju, priključen na aparate za vještačko disanje, a deset dana nakon krvavog obračuna izgubio je svoju posljednju životnu bitku.

Podsjetimo, Botić i Kovačević su bili na jednoj privatnoj zabavi u motelu "Royal". Najprije su se verbalno sukobili u motelu, a s neraščišćenim računima izašli su na plato ispred objekta.

Nakon pucanja u Botića, Kovačević se udaljio s mjesta događaja, a uhapšen je nekoliko sati kasnije. Kantonalni sud u Tuzli mu je odredio mjeru jednomjesečnog pritvora.

Inače, Botić je 2009. godine preživio sličan napad, kada je u njega Edis Halilović ispalio sedam hitaca u Živinicama. Botić je odležao i zatvorsku kaznu zbog svirepog ubistva Đanija Perčića i teškog ranjavanja njegovog brata Dine na tuzlanskom korzou 2001. godine.