Crna hronika
0

Kriminalnoj grupi Senada Habibovića Sene još dva mjeseca pritvora

Piše: D. Brkić
Senad Habibović dok je bio na slobodi
Senad Habibović dok je bio na slobodi
Kantonalni sud u Tuzli je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva TK produžio istražni pritvor za još dva mjeseca kriminalnoj grupi koju je predvodio Senad Habibović Sena.

Pritvor je produžen i njegovim saradnicima: Adnanu Idrizoviću (28), Nerminu Tahiroviću (28), Edinu Livadiću (39), Nikoli Rackovu (25), Ibrahimu Koliqiju (31), Aliji Batanoviću (29), Ademiru Mujezinoviću (29), Eldaru Osmanoviću (25), Muhamedu Makoliju (21) i Samiru Vukoviću (21), te Slađani Vuković (32) koja je u ljubavnoj vezi s Habibovićem.

Odluka u produženju pritvora nije prevomoćna, jer su se neki od uhapšenih žalili Vrhovnom sudu FBiH.

Podsjetmo kako se kriminalna grupa Senada Habibovića tereti da je nabavljala, prepakivala i prodavala opojnu drogu marihuanu i amfetamin većem broju osoba s područja TK. Prilikom hapšenja službenici policije su privremeno oduzeli 50.000 KM, izvjesnu količinu narkotika, oružje i druge predmete, a zaplijenjeni su Habibovićev automobil i motocikl.

Habibović je ranije osuđivan zbog nasilničkog ponašanja, ucjene i pokušaja ubistva, dok je i većina njegovih saradnika od ranije poznata organima gonjenja.