Crna hronika
251

Krajina: Žena uhvatila kradljivca malina i prijetila mu automatskom puškom

Piše: M. Ć.
Foto: Ilistracija
Foto: Ilistracija
U cazinskom naselju Prošići sinoć se desila nesvakidašnja situacija kada je osamnaestogodišnjak krao maline svojoj komšinici, no vlasnica malinjaka ga je uhvatila na djelu i sa poluautomatskom puškom držala na licu mjesta dok policija nije došla.

Sinoć u 00:15 sati ženska osoba sa inicijalima A. P. (1972.) iz mjesta Prošići u Cazinu pozvala je policiju i prijavila da je na svom zemljišnom posjedu, na kojem su zasađene maline, zatekla osobu inicijala E. D. (1998.) iz istog mjesta.

"Ona je kazala policiji da ne dozvoljava toj osobi da se udalji sa lica mjesta, te da mu prijeti vatrenim oružjem. Nakon toga policija je izašla na lice mjesta i kod osobe koja je pozvala policiju je pronašla poluautomatsku pušku. Ona je još jednom kazala da je zabranila odlazak E. D. dok ne dođe policija, zaprijetivši mu da 'ne smije ići, jer ona ima pušku'", kazao je za Klix.ba Ale Šiljdedić portparol MUP-a USK.

Nakon toga, policija je oduzela pušku od A. P. i utvrdila da u njoj nema municije.

"Međutim, tu postoje elementi krivičnog djela 'Neovlašteno posjedovanje vatrenog oružja', jer je u pitanju poluautomatska puška koji niko ne može legalizovati. Tako da će istraga ići protiv nje, odnosno dostavit će se izvještaj Tužilaštvu USK o počinjenom krivičnom djelu 'Neovlašteno posjedovanje vatrenog oružja' ", napominju u MUP-u.

Iz policije su istakli da se tek treba utvrditi šta je E. D. u tim kasnim satima radio na parceli A. P, a zatim i o eventualnim zakonskim sankcijama prema njemu.