Vikend nasilje u Sarajevu
0

Krađe, pucnjava, tuča u tramvaju

FENA
Od svih krivičnih djela i prekršaja koje je policija ovog vikenda zabilježila u Sarajevu, najdrastičnijim se čini vijest o ponašanju vozača. Naime, policajci su uručili čak 226 prekršajnih naloga vozačima koji su kršili propise. Pročitajte hroniku nasilja.

Službenici Prve policijske uprave u subotu u 02.35 sati lišili su slobode P. M. , rođen 1978. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

Osumnjičen je za tešku krađu u ugostiteljskom objektu "Mažestik", koji se nalazi u ulici Hasana Kikića, općina Centar Sarajevo, o čemu je obavješten kantonalni tužitelj u Sarajevu.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, P.M. je otpušten iz službenih prostorija.

POŽAR NA AUTOMOBILU

Jučer oko 04.00 sata u ulici Gazi Mehmed paše Fidahića do broja 5, općina Novi Grad Sarajevo, došlo je do požara na putničkom vozilu marke "golf 2", reg. oznaka 624-J-186, vlasništvo H. R.

Požar je lokalizirao vlasnik vozila, a o tom slučaju obavješten je kantonalni tužitelj u Sarajevu.

Uviđaj na mjestu događaja izvršila je ekipa MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnog sudskog vještaka protivpožarae zaštite, koji je konstatovao da je do požara došlo namjernim zapaljenjem.

Službenici policije rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog događaja.

SLUČAJ UPOTREBE VATRENOG ORUŽJA

Nepoznata osoba u subotu je oko 04.00 sata dejstvovala iz vatrenog oružja u ulici Zaima Šarca do broja 102, općina Centar, kojom prilikom je došlo do oštećenja parkiranog vozila Alfa Romeo, reg. oznaka 162-T-083, vlasništvo S.N., te oštećenja prozorskih stakala na stanu u prizemlju zgrade u istoj ulici.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, a o spomenutom slučaju obavješten je kantonalni tužitelj u Sarajevu.

Službenici policije rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju spomenutog krivičnog djela.

RAZBOJNIŠTVO UZ UPOTREBU NOŽA

Nepoznata osoba jučer je oko 11.00 sati u ulici Avde Smajlovića bb, općina Novo Sarajevo, uz upotrebu noža, izvršila razbojništvo nad T. V., kojom prilikom mu je nanijela tešku povredu u predjelu leđa.

Povrijeđeni, od koga je otuđena tašna i manja suma novca, zadržan je u KCUS-u na daljnjem liječenju.

O tome je obavješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela.

PJEŠAK H. A. ZADOBIO TEŠKE POVREDE

U subotu oko 11.10 sati u ulici Bogumilska do broja 126, općina Ilijaš dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je pješak H. A. rođen 1998. godine iz Ilijaša zadobio teške povrede.

Njega je udarilo putničko vozilo Renault "megan", reg. oznaka 958-E-088, kojim je upravljao Š. A., rođen 1985. godine iz Ilijaša.

Pješaku, koji je zadobio frakturu ključne kosti lijevog ramena, ljekarska pomoć je ukazana na KCUS-u nakon čega je pušten na kućno liječenje.

PRIVEDEN ZBOG POSJEDOVANJA NARKOTIKA

Službenici policije Treće PU u subotu su u 19.50 sati priveli L. A. , rođen 1980. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje droge.

Kod njega je nakon pretresa pronađeno pet paketića sa sadržajem nepoznate materije koja asocira na opojnu drogu heroin.

O tome je obavješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a nakon izvršene kriminalističke obrade L.A. je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

TUČA U TRAMVAJU - V. D. TEŠKO OZLIJEĐEN

Jučer oko 17.50 sati u tramvaju na relaciji Stupska petlja-Energoinvest, općina Ilidža B. A. je fizički napao V. D., rođen 1978. godine, a nastanjen u općini Istočna Ilidža, usljed čega je V.D., zadobio teške povrede.

U 22.15 sati službenici policije Četvrte PU su pronašli i lišili slobode B. A., rođen 1981. godine iz Ilidže, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda.

O tome je obavješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a nakon izvršene kriminalističke obrade B.A je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

RAZBOJNIŠTVO U LJUBLJANSKOJ ULICI

Jučer oko 21.45 sati u ulici Ljubljanska bb, općina Novo Sarajevo, NN osoba je uz upotrebu fizičke sile izvršila razbojništvo nad H. N., kojom prilikom je napadnuta zadobila lake povrede.

Od H. N. otuđena je torba s ličnom garderobom.

O tome je obavješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela.

OBIJENA ORDINACIJA "AŠĆERIĆ"

Službenici policije Prve PU u subotu su u 23.00 sata priveli P . M ., rođen 1978. godine, iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tešku krađu u Ginekološkoj ordinaciji "Aščerić", koja se nalazi u ulici Tepebašina, općina Centar Sarajevo.

O tome je obavješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a nakon izvršene kriminalističke obrade P.M je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

UZ PRIJETNJU NOŽEM OTUĐEN MOBITEL

Jučer oko 23.40 sati u ulici Obala Kulina bana bb, općina Centar, nepoznata osoba je izvršila razbojništvo, uz prijetnju nožem, nad B. Š ., od koje je otuđen mobilni telefon.

O tome je obavješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog slučaja.

URUČENO 226 PREKRŠAJNIH NALOGA

U toku proteklog dana službenici policije MUP-a KS-a, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručili su 226 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 108 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 23 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola i 13 osoba prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, kao i četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i devet neregistrovanih vozila, saopćeno je iz MUP-a KS-a.