Crni vikend na vodama BiH
0

Kozarska Dubica: Još jedan mladić se utopio u Uni

Piše V. T.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Mladić Zoran Dragoljić (20) iz okoline Kozarske Dubice utopio se u subotu poslije podne u rijeci Uni, dok se sa prijateljima kupao u mjestu Bačvani, potvrđeno je za Sarajevo-x.com iz policije.

Tregedija se dogodila oko 14 sati, kada je vir povukao nesretnog mladića, koji je bio plivač.

Kako saznajemo, sa Zoranom su bila dvojica njegovih prijatelja, ali mu oni nisu uspjeli pomoći, jer je mladić potonuo u svega nekoliko sekundi.

"Nedugo nakon potonuća prijatelji su izvukli tijelo. Oni, ali i ostali kupači su bez uspjeha pokušali pomoći mladiću koji je ubrzo prestao davati znakove života, pa su ljekari mogli samo da kontatuju smrt", rekli su u policiji.

Podsjećamo, već smo objavili da se nekoliko sati prije tragedije kod Kozarske Dubice, također u rijeci Uni, ali kod Bihaća, utopio maloljetni M. K. (17) iz Travnika, a istog dana oko podne na Panonskom jezeru u Tuzli utopio se A. I. (65) iz Breze.

Posljednja žrtva crnog vikenda na vodama BiH je 20-godišnja djevojka iz Dvorova čiji identitet nije saopšten. Ona se utopila u rijeci Drini, nedaleko od bijeljinskog sela Međaši, a večeras nam je potvrđeno da tijelo nastradale još nije pronađeno.